D'Arif

#wemakejournal

Manusia dan handphone berpisah tiada




Al kisah bermula apabila kami 5 berkawan. Lepak la dalam satu bulatan . Tengah berborak. Ada sorang kawan ni keluarkan phone. Dia ON Data and main COC ( Clash Of Clan)

Luqman : Apa ni anti-social betul kau, orang tengah berborak kau syok main game

Apis : Lek ah jap nak raid ni. Nak kumpul duit nak upgrade defense

Luqman : Benda tu main la kat umah masa kau tengah sorang2. Time macam ni jangan la main phone. Dekat rumah boleh main lagi game tu, tapi dekat rumah boleh ke kita borak-borak macam ni?

Apis : Yela-yela aku simpan la ni

Me : Haa ceni la hehe




Moral of the story is

-Orang yg depan mata lagi penting daripada dalam phone

-Addicted to phone boleh merenggangkan silaturrahim. Tak kesah la game or social network

Popular Posts

The lyrics . . .

You'll never enjoy your life,

Living inside the box

You're so afraid of taking chances,

How you gonna reach the top?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

To get the latest update of me and my works :)

>> <<