Arif Jemali

#wemakejournal

Umrah Part 3 - The journey , Makkah .



                             May 31, 2013 | The journey . by ArifJemali on Keek.com

4 hari di Madinah memang tersangatlah best .  Banyak ilmu yang dapat dipelajari daripada Imam  dan ustaz-ustaz pengiring .Awesome moment :D Now omy to Makkah Al-Mukarramah for the main purpose here . Naik bas and it take  time 8 hours of journey from Madinah to Makkah . Sudah niat di Bir Ali and terus perjalanan dengan pakaian Ihram . Terasa dingin . Lewls




 So , sampai di hotel dalam pukul 1:45 pagi . And angkat semua barang ke dalam bilik . And terus ke Masjidil Haram .Okay , this's my 1st umrah . Baru lepas tawaf and solat sunnat . 70% baru . Now nak complete kan umrah . Ke saei and bercukur .  Time ni jam pukul 


My dad and mom  :)


Lets complete the umrah . To Saei after this 


:')


Saei start .  Bukit Safa ke Bukit Marwah 7 kali ulang-alik .Kalau penat boleh minum air Zam-zam . Dekat sini air Zam-zam unlimited . Minum banyak-banyak . Dekat Malaysia nanti susah nak dapat . Ada pun berbayar .



Alhamdulilah boleh selesaikan dengan sempurna :) 
Now location dekat tingkat 2 Masjidil Haram .After complete saei. Sof solat bulatan . Wew . Now jam pukul 3:44AM . Sorang-sorang dekat sini . Parent , abang dah berpecah . Susah nak cari , sesak and ramai . Lepas ni beli sim card sini la , senang nak contact . Pak Iman and ustaz entah kemana pergi nya . Tunggu for solat subuh at 4:31AM . And then boleh balik hotel sarapan . 

P/s : Muka penat ~


180 degree paranoma Masjidil Haram




" Your last night nightmare "


Gua Thur


Comel je macam pakai Lipstick x)

Jabal Rahmah . Tempat dimana Nabi Adam dan Hawa bertemu kembali.Sambil tu Arif ambil kesempatan berdoa untuk dapat Isteri yang solehah soon ;'3 
Mom ,pray for me too . Hee *MukaGatal


Infront of me , Hijir Ismail and Kaabah .
سبحان الله


Dapat solat di dalam Hijir Ismail . And dapat cium Hajarul Iswad :)


While waiting for Asar prayer .


_________________________________________________________________

HOTEL

Eh kenapa cable ni pulak yang masuk ? Okay ni kali ke-3 aku beli charger iPhone 5 ni . 25 Riyal . Semua nya bukannya Ori pun . Pakai  2 hari je rosak . Yang last aku beli tahan sampai last day dekat Makkah je . Sampai nak charge dekat Airport , dah rosak balik . Aigooooooo :'(

Adaptor iPod to iPhone 5 . Patah :O 

_________________________________________________________________________________


Well you know me. I'm #ForeverHungry person . Tak cukup makan dekat hotel , pergi beli makanan dekat luar hotel . From this I knew why Arabians tak ramai gemok tapi besar - besar je semua . Because what ? Diorang tak makan 'Beras' as known as 'Nasi' Lewls k. Makan daging-daging such as ayam , kentang and telur . All protein .





















Need data plan in 1 week . Contacting my friends . Dekat hotel Madinah je ada WiFi . Dekat Makkah tak ada . So beli sim STC (In Malaysia roaming as 'Maxis') Subscribe data plan . So far soo goood ~ LTE


Captured from 2nd floor .
Original size | No edit | Copyright - Arif Jemali



Dapat buat 7 kali umrah je . So far soo good ~




                                             Still reading ?Last one Click here Umrah 2013 Part 4 - Back to home

Popular Posts

The lyrics . . .

You'll never enjoy your life,

Living inside the box

You're so afraid of taking chances,

How you gonna reach the top?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

To get the latest update of me and my works :)

>> <<