Arif Jemali

#wemakejournal

Run event list for 2016

Run event




REGISTERED RUN

Run event 

Shamrock 
10KM 
27 February 
Floria Putrajaya

Ambank Kuala Lumpur City Run 
12KM
28 February 
Padang Merbok, Kuala Lumpur

Road2Marathon Series 1 
14KM
12 March 2016
Tugu View Cafe, Kuala Lumpur

UKM Neon Run
10KM
18 March
Monumen Alaf Baru, Putrajaya

Possible Runner
10KM
20 March 2016
Padang Merbok, Kuala Lumpur

SupernatuRun (Night)
6KM
26 March
Floria, Cyberjaya

iOi City Mall Run 2016
6.88KM 
27 March
iOi City Mall

Bangi Gateway Charity Run
5.5KM
10 April 
Bangi Gateway Shopping Complex

We Run KL - Nike
21KM
10 April 
Kuala Lumpur

100plus OutRunner  (6PM, Team of 4)
16 April 2016
6KM
Putrajaya

Run for life 5.0
24 April 
10KM
UPM

Desa Putra Run
6 May
5KM
Masjid Desa Putra

Seri Puteri Road to LA
10KM
8 May
Sekolah Seri Puteri, Cyberjaya

Twitterthon
5KM
15 May
Kuala Lumpur

KL Tower International Towerthon Challage 2016
1KM + 2098 anak tangga
15 May
KL Tower

Thirsty Runner 
12KM
22 May
MAEPS Serdang

Health run 2016
4.3KM
28 May
Jenderam Hilir 

Milo Breakfast Day
5KM
29 May
Dataran Putrajaya

Road2Marathon series 2
14KM
4 June
Bukit Kiara, Kuala Lumpur

Team Malaysia Fan Run 2016
21KM
17 July
Putrajaya

FitSiswa run
5KM
7 August
Dataran UNITEN

Mybuddies Strikers
14 August 
iOi City Mall, Putrajaya

NBOS RUN 
11KM
14 August
PICC, Putrajaya 

My Buddies Run
10KM
21 August
Cyberjaya

Run for Unity 2016
10KM
28 August
Wetland Park, Putrajaya 

MPKJ Half Marathon
21KM
16 October
Taman Tasik Cempaka, Bangi

Penang Bridge International Marathon 2016
42KM
27 November
Jambatan Pulau Pinang

Nak register? Tengok list run disini :)

http://www.myraceonline.com/
https://event.howei.com/
https://www.runningevents.my/
http://pm1.blogspot.my/p/upcoming-event.html

Berfikir sejenak . . .



















Salam alika,

Terus ke point cerita . . .

Masa dekat Sekolah Seri Puteri, ada slot Add Math dengan cikgu sana. Tapi mentor pelajar Seri Puteri tak ada pulak aduh baru je nak excited belajar hahaha. So kami belajar la dengan cikgu diorang

Belajar nak mantapkan topic by topic. Form 5 bab 2 - Linear Law .

Cikgu tu bagi latihan so kami buat jela. While that nak semak dia pun berkata ,

"Point dekat graf tu kalau kamu check sendiri memang la rasa semua betul. Cuba suruh kawan kamu check kan mesti ada salah, mesti ada plot titik tempat yang salah. Kamu pulak check kawan kamu punya.  Percaya la"

Pada detik ni aku pun terfikir sejenak,



















 a . . . . . . . . . hm . .ha . .


"Aku check diri aku ni rasa macam betul je apa yang aku buat."  Tapi bila aku Qiaskan

(Qiyas menurut bahasa Arab berarti menyamakan, membandingkan atau mengukur, seperti menyamakan si A dengan si B, karena kedua orang itu mempunyai tinggi yang sama, bentuk tubuh yang sama, wajah yang sama dan sebagainya. Qiyas juga berarti mengukur, seperti mengukur tanah dengan meter atau alat pengukur yang lain. Demikian pula membandingkan sesuatu dengan yang lain dengan mencari persamaan-persamaannya. Dalam Bahasa Melayu pun ada 'kiasan' diambil daripada Bahasa Arab)

dengan apa yang cikgu cakap tu dengan real life, ada betul jugak kan ? Kita check diri kita memang kita rasa semua yang kita buat betul , orang lain semuanya salah. Cuba suruh orang lain check diri kita ni macam mana. Tapi kekadang ada jawapan 'jaga hati' dengan terus terang kekadang. Jadi la Annonymous tanya sendiri lels. #BroMuhasabah diri kejap time belajar tu. Sebenarnya banyak benda yang negetif pernah buat dalam hidup ni. Tu la, diri ini cukup hina, amal ibadat tak banyak, dosa je banyak. Then expect Allah nak makbulkan doa, boleh dapat result yg cemerlang dalam exam. Dalam mimpi je la ( Dalam mimpi pun belum tentu dapat haha)

So, berfikir sejenak . . . .







MTV World Stage LIVE IN Malaysia


A photo posted by Arif Jemali (@arifjemali) on

A photo posted by Arif Jemali (@arifjemali) on

A photo posted by Arif Jemali (@arifjemali) on











PERFORMANCE : JASON DERULO







summary 12/9 

#WorldStageMY

Manusia dan handphone berpisah tiada




Al kisah bermula apabila kami 5 berkawan. Lepak la dalam satu bulatan . Tengah berborak. Ada sorang kawan ni keluarkan phone. Dia ON Data and main COC ( Clash Of Clan)

Luqman : Apa ni anti-social betul kau, orang tengah berborak kau syok main game

Apis : Lek ah jap nak raid ni. Nak kumpul duit nak upgrade defense

Luqman : Benda tu main la kat umah masa kau tengah sorang2. Time macam ni jangan la main phone. Dekat rumah boleh main lagi game tu, tapi dekat rumah boleh ke kita borak-borak macam ni?

Apis : Yela-yela aku simpan la ni

Me : Haa ceni la hehe




Moral of the story is

-Orang yg depan mata lagi penting daripada dalam phone

-Addicted to phone boleh merenggangkan silaturrahim. Tak kesah la game or social network

Popular Posts

The lyrics . . .

You'll never enjoy your life,

Living inside the box

You're so afraid of taking chances,

How you gonna reach the top?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

To get the latest update of me and my works :)

>> <<